18. EKONOMSKI SAMIT SRBIJE

Kompanija TGI Group International, pod pokroviteljstvom Unije poslodavaca Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženja Confindustria, organizuje 18. Εkonomski samit Srbije koji će se održati u ponedeljak i utorak, 22. i 23. oktobra 2018. u hotelu Metropol Palace Beograd.

Samit će ove godine ugostiti veliki broj eminentnih predstavnika Vlade Srbije, diplomatije, poslovnog sveta iz Srbije i regiona kao što su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljih poslova g. Ivica Dačić, potpredsednica Vlade i ministarka građevnarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja g. Zoran Đorđević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj g. Nenad Popović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku dr Slavica Đukić Dejanović, ambasador SAD-a NjE gospodin Kyle Scott, ambasador Rusije Nj.E. gospodin Aleksandar Čepurin, ambasador Velike Britanije NjE gospodin Denis Keefe, ambasadorka Kanade Nj.E. gospođa Kati Čaba, ambasador Francuske NjE gospodin Frederic Mondoloni i mnogi drugi.

Tema ovogodišnjeg Samita „Izazov inkluzivnog rasta” otvara niz srodnih i aktuelnih pitanja koja se reflektuju iz tekućih dešavanja na polju politike i privrede Srbije među kojima su pitanje pristupanja Srbije EU kao i suprotstavljena viđenja na temu Evropske unije; uvek aktuelno pitanje globalnog pomeranja centara moći i njegov uticaj na region. Takođe inovacije kao četvrta industrijska revolucija sagledaće najnovija inovativna dešavanja u različitim sektorima poslovanja; pitanje borbe protiv siromaštva kao jedno od krucijalnih pitanja današnjice; takođe poboljšanje konkurentnosti srpske privrede; kao i diskusija na temu infrastrukture i ciljeva energetske efikasnosti.

Opširnije o samitu možete pročitati ovde. Obrazac besplatnog učešća možete preuzeti ovde, a za agendu samita kliknite ovde.