DODONI HALLOUMI SIR OD HRANE MEDITERANA

Član Helenskog privrednog udruženja Srbije, Hrana Mediterana, Vam predstavlja Dodoni halloumi sir.

Dodoni halloumi sir je beli, polutvrdi sir sa Kipra. Proizvodi se po tradicionalnoj recepturi u Dodoni fabrici u Limasolu na Kipru.

Halloumi sir napravljen je od mešavine ovčijeg, kozijeg i kravljeg mleka, sadrži i sitne tragove nane koja mu čuva svežinu. Zbog visoke tačke topljena, odličan je za grilovanje i prženje u tiganju. Spreman je za serviranje kada usled prženja ili grilovanja dobije ukusnu zlatnu koru.

Odličan je kao prilog glavnom jelu, dodatak u salatama, osnova vegetarijanskih sendviča, a može se kombinovati i uz voće ili uz med što predstavlja pravi grčki specijalitet.

Dodoni Halloumi sir, kao i sve ostale proizvode iz portfolija Hrane Mediterana, možete pronaći širom naših maloprodajnih objekata Delhaize, Vero, Mercator, Idea, Roda, Aroma, Univer, kao i na online prodavnici Hrana Mediterana.

Hrana Mediterana Vam je spremila i recept:

Brusketi sa dodoni halloumi sirom:

Sastojci:

  • 225g Dodoni halloumi sira
  • 200 ml Koronis ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 limeta, samo sok
  • 2 paradajza
  • Balzamiko sirće
  • So I sveže mleven crni biber
  • Ruzmarin za serviranje
  • Pečeni hleb

Isecite paradajz na kolutove. Pomešajte KORONIS ekstra devičansko maslinovo ulje, sok limete, balzamiko, so i biber, pa prelijte preko paradajza, poklopite i ostavite u frižider da se ohladi 30 min.

Isecite halloumi sir na kriške, a zatim u zagrejani tiganj sipajte KORONIS maslinovo ulje i pržite prethodno posoljene i pobiberene kriške DODONI halloumi sira sa obe strane dok ne dobiju žuto zlatnu boju. Kada se isprži, izvadite ga iz tiganja i odložite ga na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Za serviranje aranžirajte kolutove paradajza i preko njih stavite krišku DODONI halloumi sira. Začinite ga ruzmarinom. Preporučujemo da servirate na dakosu ili na crnom prepečenom hlebu.