INTERVJU UPRAVNOG ODBORA ZA ČASOPIS „SRPSKA EKONOMIJA“

Potpredsednik Upravnog odbora Helenskog privrednog udruženja Srbije i zamenik generalnog direktora RK Beograd, g. Vasileios Kakagiotis, i član Upravnog odbora Helenskog privrednog udruženja Srbije i generalna direktorka Alumil YU Industry, gđa Charikleia-Rita Lozinsky, su dali kratak intervju za novi broj (No.25) magazina Srpska ekonomija.

Intervjuisti su istakli tradicionalno grčko-srpsko prijateljstvo i naveli da se očekuje jačanje bilateralne ekonomske i privredne saradnje u oblastima kao što su turizam, energetika, transport, upravljanje otpadom, reciklaža, tretman otpadnih voda, informacione i komunikacione tehnologije, farmaceutski proizvodi, sistemi navodnjavanja i brodogradnja. Prema njihovim rečima, grčki i srpski privrednici imaju ambiciozan cilj da bilateralna robna razmena dostigne milijardu evra i taj se cilj polako ali stabilno ostvaruje, dok Helensko privredno udruženje Srbije kao nevladina organizacija koja čvrsto veruje da se umrežavanjem i pružanjem odgovarajuće podrške mogu izgraditi nova, konstruktivna i uzajamno korisna poslovna partnerstva, posebno insistira na organizaciji aktivnosti čiji je krajnji cilj povezivanje privrednika i traženje novih mogućnosti za privrednu saradnju. Dvoje sagovornika objasnili su šta najviše privlači grčke investitore i privrednike i napomenuli da isti imaju visoko mišeljenje o srpskoj radnoj snazi. Za kraj su podvukli veliki značaj luke Pirej u odnosu na kineski Put svile na kom se nalaze Grčka i Srbija, čiji projekat obećava da će dovesti do privrednog prosperiteta celog regiona.

Klikom ovde možete pročitati ceo intervju.

Časopis „Srpska ekonomija“ ima podršku Kluba „Privrednik“ i Privredne komore Srbije, a uz razgovore sa ministrima u Vladi Srbije, eminentnim domaćim i stranim predstavnicima biznis i finansijskog sektora, privrednicima i liderima obrađuje sve relevantne teme iz ove oblasti.