MANIFESTACIJA 4. GRČKI VIKEND U BEOGRADU

Tradicionalna manifestacija Grčki vikend u Beogradu se održava četvrtu godinu zaredom, 3. 4. i 5. maja 2019. na Trgu Nikole Pašića. Manifestacija je bogata kulturno-umetničkim programom. Na ovogodišnjem Grčkom vikendu učestvuju folklorna grupa iz Larise „Udruženje prijatelja narodne tradicije - Larisa“ i folklorna grupa „Dankovo“ koje će nam predstaviti grčke narodne igre. Hor „Helenofonija“ koji je pri Helenskoj fondaciji za kulturu i hor „Irida“ će nam predstaviti grčke narodne pesme na zanimljiv način. Takođe, u sklopu kulturnog programa biće održana priredba OŠ Ujedinjene nacije pod nazivom „Put pismenosti - Vizantija“. A za one koji do sad nisu uspeli da nauče sirtaki, imaće priliku da zaigraju na javnom času sirtakija u organizaciji plesne skole „Yu dance“. Posebno će biti predstavljene regije Centralne Makedonije, Privredna komora Larise i Privredna komora olimpijske regije Pieria zajedno sa svojim proizvođačima. Grčka nacionalna turistička organizacija će predstaviti kompletnu turističku ponudu Grčke, kao i sve njene lepote. Posetioci će imati priliku da uživaju u degustaciji tradicionalnih grčkih prehrambenih proizvoda i pića kao što su feta, maslinovo ulje, masline, sušeni paradajz, med, vina, uzo, cipuro...

Svojim širokim asortimanom će se predstaviti i najbolja asocijacija na grčke proizvode u Srbiji – Super Vero. Super Vero ima više od 250 marketa širom Srbije, Grčke i R. Severne Makedonije i pruža nam mogućnost da tokom cele godine uživamo u najkvalitetnijim grčkim proizvodima.

Tom užitku doprinose i grčka prodavnica Meraki iz Beograda, kao i Hrana Mediterana koja je uspešan distributer grčke fete, grčkih salata, namaza, maslinovih ulja, maslina...

Uz njih će na Grčkom vikendu učestvovati i turističke agencije i organizacije koje će nam pomoći da odaberemo svoje savršeno letovanje.

Manifestacija je u organizaciji idejnog tvorca - Udruženja internacionalnog prijateljstva i pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Beokoma, Turističke organizacije Beograda, Grčke nacionalne turističke organizacije, Helenskog privrednog udruženja Srbije i Grčke Ambasade.

Najveća promocija grčke kulture, muzike, turizma i gastronomije nas čeka od 3-5 maja na Trgu Nikole Pašića sa početkom od 12 do 22h sva tri dana.