PREZENTACIJA PROGRAMA „GRČKOM INICIJATIVOM DO RADNOG ISKUSTVA“

Pod patronatom Ambasade Grčke u Beogradu, Helensko privredno udruženje Srbije u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu, organizuje tromesečnu praksu za studente u kompanijama-članicama Udruženja.

Ova nezavisna inicijativa organizuje se petu godinu zaredom, u cilju stručnog usavršavanja studenata, njihovog povezivanja sa tržištem rada i umrežavanja u grčko poslovanje u Srbiji, kao i promocije kompanija-članica Helenskog privrednog udruženja Srbije.

Program pod nazivom „Grčkom inicijativom do radnog iskustvaˮ namenjen je studentima završnih godina osnovnih i postdiplomskih studija Univerziteta u Beogradu, koji žele da steknu prva radna iskustva i na taj način poboljšaju svoje šanse na tržištu rada. Kroz program je do sada prošlo 80 studenata koji su kvalitet prakse u evaluacijama ocenili visokim ocenama, a najbolji su po obavljenoj praksi dobili posao.

Ove godine u programu učestvuju kompanije Alumil YU Industry, EKO Serbia, Eurobank, i LG Hemija, koje nude ukupno 19 pozicija za studente sa Ekonomskog, Fakulteta organizacionih nauka, Građevinskog, Mašinskog, Elektro-tehničkog, Matematičkog, Saobraćajnog, Tehnološko-metalurškog, Poljoprivrednog, Hemijskog, Fakulteta za fizičku hemiju, Geografskog, Filozofskog (psihologija) i Pravnog fakulteta.

Proces prijavljivanja studenata

Studenti mogu da se prijave za jednu ili više pozicija i postave svoj CV direktno na internet portal Univerziteta u Beogradu www.studentskapraksa.com.

Svaka kompanija-učesnica će putem pristupa bazi podataka portala pratiti prijave studenata i samostalno izvšiti proces selekcije.

Tromesečna praksa će trajati od 25. marta do 25. juna, a rok za prijave studenata je 17. mart.

Studentima će biti uručena Potvrda o završenoj praksi na svečanosti koja će se održati po završetku programa.

Više informacija: www.mfa.gr/serbia I www.bg.ac.rs Ι www.razvojkarijere.bg.ac.rs

Današnjoj zvaničnoj prezentaciju programa, koja je održana u zgradi Univerziteta u Beogradu, su prisustvovali predstavnici Helenskog privrednog udruženja Srbije, Univerziteta u Beogradu, Ambasade Grčke i kompanija-učesnica, kao i veliki broj zainteresovanih studenata koji su imali priliku da se detaljno informišu o prednostima učešća na praksi i čuju iskustva od studenata koji su nakon uspešno obavljene tromesečne prakse zaposleni u tim firmama.