USPEŠNO ODRŽAN 4. GRČKI VIKEND U BEOGRADU

Tradicionalna manifestacija Grčki vikend u Beogradu je uspešno održana četvrtu godinu zaredom, 3. 4. i 5. maja 2019. na Trgu Nikole Pašića.

Posetioci su imali priliku da uživaju u  bogatom kulturno-umetničkom programu u kom su učestvovali folklorna grupa iz Larise "Udruženje prijatelja narodne tradicije - Larisa" i folklorna grupa "Dankovo" koje su napravile izvanrednu atmosferu na trgu. Hor "Helenofonija", hor "Irida" i O.Š. Ujedinjene nacije su svojim prisustvom doprineli bogatstvu i šarolikosti kulturnog programa. Muzičari Veljko Lojanica za buzukijem i Vasilis Tzikas iz Grčke su svojim muzičkim programom uspeli da nas odvedu barem na kratko u ovu prelepu zemlju. A za one koji do sad nisu uspeli da nauče sirtaki, imali su priliku da zaigraju na javnom času sirtakija u organizaciji plesne skole "Yu dance". Posebno su bile predstavljene Privredne komore Larise i Pierie kao i regija Centralne Makedonije zajedno sa svojim proizvođačima i turističkim radnicima. Grčka Nacionalna Turistička Organizacija je predstavila kompletnu turističku ponudu Grčke, kao i sve njene lepote. Posetioci su imali priliku da uživaju u degustaciji tradicionalnih grčkih prehrambenih proizvoda i pića kao što su feta, maslinovo ulje, masline, sušeni paradajz, med, vina, uzo, cipuro...

 

Najveća promocija grčke kulture, turizma i gastronimije je održana u organizaciji Udruženja internacionalnog prijateljstva i pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Beokoma, Turističke organizacije Beograda, Grčke nacionalne turističke organizacije, Helenskog privrednog udruženja Srbije i Visoke turističke škole.