Vojvođanska banka dobila PCI DSS sigurnosni standard za kartičarske usluge

Vojvođanska banka dobila je PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) sigurnosni standard koji potvrđuje da su njene kartičarske usluge usklađene s visokim međunarodnim sigurnosnim standardom. Banka je među prvim institucijama u Srbiji dobila ovaj sertifikat koji kao obavezan propisuju kartičarske kuće u cilju povećanja sigurnosti i zaštite podataka korisnika kartica i smanjenja rizika od kartičarskih prevara.

„Ponosni smo na to što smo prva članica NBG grupe i među prvima u Srbiji koja je dobila ovaj sertifikat. Usklađenost sa PCI DSS međunarodnim standardom dokazuje da su kartičarski sistemi Vojvođanske banke izuzetno sigurni i da кlijenti mogu da imaju puno poverenje da se njihovi osetljivi kartičarski podaci čuvaju na pouzdan način“ – kaže Ksenofon Damaskos, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Sve banke kao izdavaoci i svi prihvataoci platnih kartica, kao i poslovni subjekti koji se bave kartičarskim poslovanjem ili na bilo koji način primaju, obrađuju, čuvaju ili prosleđuju podatke o platnim karticama, bez obzira na obim poslovanja, dužni su svoje poslovanje da usklade sa PCI DSS sigurnosnim standardom. Ovaj sertifikat predstavlja skup bezbednosnih polisa i procedura čiji zadatak je da obezbede što bolje sigurnosne mere u kartičarskim sistemima i zaštite za krajnje korisnike u kartičarskim transakcijama.